Door Mart Janssen op 14 januari 2014

Blauwe zone met een ‘rood randje’

Het college nam een vraag van enkele ondernemers in Roggel over om in het centrum een blauw zone in te stellen. Bewoners zouden zwaar gedupeerd worden, want het parkeren van de auto zou veel moeilijker worden. Maar bewoners hadden nog de meeste moeite met het feit dat zij niet betrokken waren bij het plan. Zonder overleg met hen werd het instellen van de blauwe zone aangekondigd. Een aantal bewoners (onder leiding van PvdA-lid Hans Camp) wilde gehoord worden en nam contact op met de PvdA. In overleg met elkaar zijn argumenten uitgewisseld en op een rijtje gezet en door de bewoners onder de aandacht van het College en de Raad gebracht. De PvdA heeft hiernaast door het stellen van raadsvragen en door dit onderwerp in de commissie ruimte aan de orde te stellen, het initiatief van bewoners ondersteund. Uiteindelijk ligt er nu een uitnodiging van het College om waarschijnlijk in jan. 2014 met bewoners in gesprek te gaan.

Daarnaast vragen bewoners ook aandacht voor mogelijke financiële schade, waarmee ze door een dergelijk besluit geconfronteerd kunnen worden. De aantrekkelijkheid van hun woning en daarmee de marktwaarde zou kunnen dalen, als de woning in een blauwe zone komt te liggen. Gelukkig is het nog niet zo ver…..dit dankzij de inzet van bewoners en vooral Hans Camp.

Mart Janssen

Mart Janssen

Woont in: Roggel Vind ik leuk: natuur, mijn gezin, sport (kijken) Muziek: van Neil Young tot Snow Patrol Vrije tijd: lekker buiten Fijnste plek in de Leudal: Leudal is een fijne plek Lid van de PvdA sinds: ?? Opleiding: Sociale Academie (Sittard) Vroegere functies: buurthuiswerk in Ridderkerk, prov. consulent voor mensen met een verstandelijke handicap

Meer over Mart Janssen